Saturday, July 9, 2011

Perjuangan yang Masih Belum Selesai


Selesai one level,
Yesterday, Ieja baru dapat tahu yang I was officially accepted...
Nak update semalam actually, but I was too tired and having a fever...
Well I'm still having a fever but then I need something to take my mind of the heat and the aches in my bones...

I'm officially being accepted as a Masters student at Waseda. 
Yeay~~~
Alhamdulillah...
Hari - hari ieja doa untuk pass,
Akhirnya...

I don't know how to express it and ieja tak tau macam mana nak express my happiness...
But this is it...

Dlm gembira ni pun banyak perkara nak pikir jugak...
This will be my very first time studying and living away from my family...
Ieja tak pernah sekali pun hidup jauh dari keluarga...
Tapi ieja kene belajar lah kan...
Bila lagi nak try hidup sendiri, ye tak...

My second biggest concern is that,
Ieja bukan la kuat sangat...
I'm easily tempted...
Harapnya, I will be tempted for the right reason and not crash.
Sejak dapat result semalam, banyak yang ieja fikirkan. 
Banyak yang ieja kene pertimbang dan fikirkan. 
Lagi banyak yang ieja kene belajar dan praktikan...

Kalau lah ade yang membaca blog ni dari Jepun,
Yang masih ataupun yang pernah ke sana, comment la...
Mana tau boleh ajar ieja something...

Anyways, doakan ieja berjaya dan selamat ke sana dan kembali nanti ya...
Ijou,
~ieja-chan deshita~

P/S: I'll leave you all with a Waseda Bear...

2 comments:

  1. WOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!

    I AM EXCITED! I AM HAPPY FOR YOU GIRL!
    ALHAMDULILLAH..... I know how you feel dear! CONGRATS!

    Ieja seronok sangat sampai lupa nak bagitau bila nak bertolak ye? :) Whatever it is, who said you tak kuat? Kalau tak kuat, tak de la boleh sampai ketahap sekarang!

    About temptation, semua manusia sama saja. Berakal atau tidak, tetap punya keinginan dan kemahuan yang melonjak dalam apa saja kehendak. Cuma yang membezakan yang berakal dan kurang akal ialah, cara pepertimbangan dibuat. Just like you, you are very keen in your studies. That is a good one. So....so far you use it wisely! :) ...but that does not mean you won't be in the wrong direction...everybody does...

    PLEASE be careful, bring back what you family deserved for and don't even try to be an adult! :) hehe.. BECAUSE it's in you and maturity will come piece by piece.. One more paling penting;

    ...JANGAN HAMPAKAN NEGARA, TANAH AIR TUMPAHNYA DARAH KITA! I WILL BE SAD IF YOU DO... :( JANGAN SESEKALI KHIANATI MALAYSIA, PLEASEEEE... :(

    ALL THE BEST FOR YOU SIS! :)

    Salammmm!

    ReplyDelete
  2. Thank you Kakak...
    Your words means a lot to me...

    I'll be leaving somewhere late August...
    Still ample time to catch up with stuff here before going...

    Insyaallah saya takkan hampakan semua...

    ReplyDelete