Friday, July 22, 2011

Demam Kisumai... (dan luahan rasa)

Sepatutnnya nak buat review about Kisumai's Debut PV, but then tetibe tade mood, so tuka blog... Membebel lagi pasal tak puas hati, in another language...

Ki-Ft fans akan melompat kegembiraan (Ki-Ft fans secara general dan bukan semua...) sebab dorg nampak cam top 3. Kisumai is a 7 person group and bukan, I repeat BUKAN a 3 person group with 4 back dancers. It's bad enough that Tama is getting over exposed and being under pressure sampai silap TV station (for Ikemen Desu ne promo at salah satu con). Not blaming him though (besides, Taipi tak perlu la buat muka depan org, masuk dressing room belasah je budak tu), but then still, PV ni sangat tak fair.

Kisumai ade member colors macam Kanjani jugak. Yes yes Taipi is pink and he is super sun burnt now but then, you could have give a little more light on him or something... Bring back the kisumai that we (the older thus, the one that like kisumai like they were in ShoKura and as back dancers) know.

The PV concept is super cool though... Lame tak tengok orang menari on skates kan... Yeay kisumai...

This post byk gunakan singkatan and banyak yg tak di explain sebab ieja dah ngantuk, pissed off, and malas. So ni PV tu.


Yes yes, they are not the best looking group, Yes, that's Ren and Shu and Yes the tiniest member is the eldest member (Mikkun, you are relevant). They are awesome dancers and they are debuting in Malaysia besides Japan and how many other country that I (my brain is shutting down). Enjoy...

Saturday, July 9, 2011

Perjuangan yang Masih Belum Selesai


Selesai one level,
Yesterday, Ieja baru dapat tahu yang I was officially accepted...
Nak update semalam actually, but I was too tired and having a fever...
Well I'm still having a fever but then I need something to take my mind of the heat and the aches in my bones...

I'm officially being accepted as a Masters student at Waseda. 
Yeay~~~
Alhamdulillah...
Hari - hari ieja doa untuk pass,
Akhirnya...

I don't know how to express it and ieja tak tau macam mana nak express my happiness...
But this is it...

Dlm gembira ni pun banyak perkara nak pikir jugak...
This will be my very first time studying and living away from my family...
Ieja tak pernah sekali pun hidup jauh dari keluarga...
Tapi ieja kene belajar lah kan...
Bila lagi nak try hidup sendiri, ye tak...

My second biggest concern is that,
Ieja bukan la kuat sangat...
I'm easily tempted...
Harapnya, I will be tempted for the right reason and not crash.
Sejak dapat result semalam, banyak yang ieja fikirkan. 
Banyak yang ieja kene pertimbang dan fikirkan. 
Lagi banyak yang ieja kene belajar dan praktikan...

Kalau lah ade yang membaca blog ni dari Jepun,
Yang masih ataupun yang pernah ke sana, comment la...
Mana tau boleh ajar ieja something...

Anyways, doakan ieja berjaya dan selamat ke sana dan kembali nanti ya...
Ijou,
~ieja-chan deshita~

P/S: I'll leave you all with a Waseda Bear...

Saturday, July 2, 2011

Exam sesudah Habis Degree

Lalalala...
Dah sah habis degree pun masih ade exam lagi...
Tu pun tak sedar diri dok ketuk papan kekunci ni lagi...
hahaha
Exam JLPT tapi level paling rendah je la...
N5 je pun...
belum hebat lagi...
Insyaallah akan menghabiskan sampai N1
lalala...

Anyway doakan ieja berjaya ye...
Wish me luck...

Ijou
ieja-chan desu~~~