Tuesday, May 10, 2011

Beruban dengan Perubahan

Hello kepada silent reader and hantu hantu yang rajin nak translate page ni untuk dibaca...
Okay I know no one reads this page, so I am free to say what I want...
So lalala... You have a problem with that?

Ieja sedar banyak yang kata Ieja dah berubah...
Okay, bukan nak kate dorang salah but kat mana yang Ieja berubah?
Maybe, maybe Ieja dah terbiasa sebab kene sesuaikan diri dengan sekeliling and mengikut perkembangan, Ieja terlupa, Ieja lalai dengan Ieja sendiri sampai Ieja tak ingat Ieja yang dulu macam mana...
Kalau sesiapa boleh tolong ingat kan, Ieja  mintak sangat korang point out, mane yang Ieja dah berbeze (not physically though, that I know~~~ =P)

Perubahan sekeliling memang tak boleh disangkalkanlah kan, but then sometimes not all changes are good.
Even sebanyak mana perubahan pun, sedewasa mana pun kita jadi, semua perlukan batasankan. Sometimes these boundaries are those things that we are being measured by. These things are the things that matters in the future and near future.

Demo ne, batasan ni sape yang buat?
Apa yang jadi measure untuk batasan ni semua?
Hn~~~
Wakaranai kedo, but in my opinion, these are those things that we just know.
Somehow, it just become known either through our own experience or by some thing that we learn from others.

Ah~~~ okay ingin berhenti merepek disini...
Nanti nanti sambung balik...
Ja nee...

-ijou-
-ieja deshita-

No comments:

Post a Comment