Tuesday, May 24, 2011

Tah Apa Title nak Letak Tah

Bukan nya ada banyak nak diluahkan pun.
Just tak nak page ni mati cam tu je, so try lah mengupdate sekarang ni.
Tah kenape tengah rajin hari ni...

To make my life seem to be a bit more organized, Ieja buat master post for everything from fictions to reviews. though they are not dated nor is properly alphabetized or anything. Tapi senang sikit kalau ada yang nak view my fictions and reviews.

Tapi the master post is being posted and updated on a different domain which is livejournal.com
Click HERE to be directed to the master post.

Mulanya ingat nak mula buat cerita balik, pastu baru nak ingat ade dateline for exchange submission, which means, kene buat essay for that dulu and sekarang tengah tak ade idea... Demo, I'm sure I could concoct something up before June 1st. 

Then sekarang terlampau banyak bias, sampai tak atau kat mane nak start buat Raves...
Eto~~~ profile pages pun tak terbuat lagi...
Though, the profile page would probably start with Kansai Junior or someone from Kansai dulu kot... tu pun kalau rajin nak browse gambar and profile dorang...

Ah~~
One more thing,
does this boy look remotely like me?
 he's much cuter and much younger than me.
but somehow, we get compared a lot...
His name is Kusumoto Yukito.
~yawn~

koko made ne~~~
oyasumi~~
-ijou-
-ieja deshita-

Tuesday, May 10, 2011

Beruban dengan Perubahan

Hello kepada silent reader and hantu hantu yang rajin nak translate page ni untuk dibaca...
Okay I know no one reads this page, so I am free to say what I want...
So lalala... You have a problem with that?

Ieja sedar banyak yang kata Ieja dah berubah...
Okay, bukan nak kate dorang salah but kat mana yang Ieja berubah?
Maybe, maybe Ieja dah terbiasa sebab kene sesuaikan diri dengan sekeliling and mengikut perkembangan, Ieja terlupa, Ieja lalai dengan Ieja sendiri sampai Ieja tak ingat Ieja yang dulu macam mana...
Kalau sesiapa boleh tolong ingat kan, Ieja  mintak sangat korang point out, mane yang Ieja dah berbeze (not physically though, that I know~~~ =P)

Perubahan sekeliling memang tak boleh disangkalkanlah kan, but then sometimes not all changes are good.
Even sebanyak mana perubahan pun, sedewasa mana pun kita jadi, semua perlukan batasankan. Sometimes these boundaries are those things that we are being measured by. These things are the things that matters in the future and near future.

Demo ne, batasan ni sape yang buat?
Apa yang jadi measure untuk batasan ni semua?
Hn~~~
Wakaranai kedo, but in my opinion, these are those things that we just know.
Somehow, it just become known either through our own experience or by some thing that we learn from others.

Ah~~~ okay ingin berhenti merepek disini...
Nanti nanti sambung balik...
Ja nee...

-ijou-
-ieja deshita-

Wednesday, May 4, 2011

Jaringan Masa

Masa tak pernah cukup kan...
Atau Ieja yang tak pandai jaga masa...
Tah la... Few weeks back, I had a problem with something and it made me really down...
Demo ne, bila dapat balik semangat tu, macam sentiasa tak cukup masa nak buat everything. 
Banyak sanat perkara yang tertunggak and banyak sangat yang ieja nak buat. 
Nak kata ade class, ieja ade a few classes a week je, and tu pun classes yang memang attend untuk minat, and bukan wajib. 
Nak kata banyak kerja, kerja ape? Masih full time NEET lagi...
Okay maybe bukan full time NEET, sebab ambil kerja yang tak dapat gaji,
so maybe part-time NEET, part-time Freeter... 
But still banyak perkara yang perlu (2 perkara yang perlu yang lain tak perlu tapi diperlukan) disiapkan, tak siap... 
Sigh~~~
Tah ape la nak jadi ni ek~~~
Review kalau dah start tulis tu, memang la panjang lebar, tapi separuh jalan, taka tau ape nak tulis, asyik ulang benda yang sama... 
Fictions pun sama...
Poem dah lame tak buat, nak buat pun dah sangat rusty...
My day usually consist of, well, watching things to review over and over and over again (or in some cases reading), sitting in front of my Mameshiba (my laptop have a name, deal with it) and think of things to write, self study or sometimes homework for Japanese class, self study does include drama, movies and con MC, finding even more things to download and well some translation or sometimes beta-ing (proof reading)...
Hora,
I still can't figure out why is there not enough time in a day to update my blogs...
Uwah~~~
nak cari masa nak pikir apa nak update pun ambil masa gak kan...
sigh~
Demo, 
Actually this post nak ajak sesiapa yang baca blog ni pergi Puisi Riong kat Laman Budaya Shah Alam on the 6th of May dan AKAR on the 13th of May...
Dengan harapan, after the events kerap lah sikit ieja update kat sini...

hehehe...

hai...
ijou
ieja deshita...