Saturday, July 18, 2009

Pegawai Khalwat



Lambatnya ieja nak menulis pasal review ieja tentang teater ni. Bukan sebab takde menda nak tulis or malas but sebab banyak la pulak kerja yang ieja kene buat… dan Gabe Lecuyer, laptopku masuk ward lagi =P so now kene guna laptop ayah yang besar ni... Jasper Andrea aka my desktop dh nak dekat empat bulan tak on..

Sebelum teater ni, ieja dah lama tk pi tgk teater, lebih – lebih lagi kat Taman Budaya tu. The last time was Jangan yang ieja pergi ngan geng ASTENA juga. My first malay teater, simpan lagi pamphlet teater tu. Hihihi…

Ini hanya pendapat ieja taw, ieja ni bukan pandai sangat tentang teater but sebagai penonton, just nak luah kan apa yang dirasa. Maaf in advance kalau apa yang akan ieja tulis ni agak menyinggung sesiapa… tapi ni review ikhlas…

Permulaan teater ni, agak ok. Tapi bila dah lama sikit tu agak hamber sedikit. Mungkin kerana cerekanya agak predictable atau pun pelakonnya ada kala in and out of character sikit. Tapi character yang paling ieja respect ialah bibik… cayalah bibik... anda memang hebat memeran watak anda...

Yang lain itu okay je la… tapi ieja still sokong pa’an and kak sha… korang boleh baiki lagi… Pa’an perjalanan anda masih jauh, ieja sure kamu insyaallah akan terbit sebagai pemeran suat hari nanti…

However, the ending tu yang ieja suka... it makes you think, it makes you wait... a story with no ending is way better than the ones with a bad ending...

Pape pun, pengalaman pergi teater baru baru ni, menjadikan minda ieja lebih kurang macam di refresh, dan mengingatkan kenangan bersama kelab – kelab teater dulu… rindunya kat semua…

Mesti busan baca entri kali ni kan?? Hihihi…
Ni sebab ieja buat tiga empat kerja at one time… multitasker… hahaha… anyway, enjoy these pictures…


~Casts and crew of Pegawai Khalwat~


~Me and Kak Zihan~


~Me and Kak Sherie~


~bersama Wan~


Aku bersama encik Pegawai Khalwat 2

No comments:

Post a Comment