Monday, July 20, 2009

Jom kita serang!!!

Tiga bulan bercuti telah membuka mata serta minda ku untuk mengenal lebih banyak seni di Malaysia ni. Seni – seni ini juga yang menemukan aku dengan teman – teman baru dan rasa – rasa baru. Teman –teman ini jugalah yang telah member aku semangat baru dalam meneruskan hidup ini.

Dengan adanya teman – teman baru ni, aku juga secara tak langsung berasa bertanggung jawab untuk mempromote mereka. Tanpa paksaan, tanpa perlu disuruh… siapa lagi akan menyokokng kita di kala memerlukan kalau bukan sahabat, betul tak?

So here goes the events, yang akan dianjurkan dan akan dibuat atau akan terlibat secara langsung dan tak langsung dalamnya.

Yang paling dekat ialah:

Short and Sweet ni adalah pertandingan tarian dan teater yang akan diadakan di KLPac dari 22 Julai sampai 16 Ogos 2009. Untuk lebih tahu, click la kat sini , untuk Dance Schedule Click Here dan untuk Theater Schedule Click Here.
Datang la ramai – ramai dan sokong rakan – rakan baruku ini Mami Jarum untuk dance category dan Life’s a Twitch karya Maya Tan Abdullah untuk teater… hihihi…

Seterusnya,


Pameran seni tampak atau lukisan diberi nama Between the Lines akan diadakan di Annexe Gallery bermula 23 Julai 2009 hingga 2 August 2009 dari 8 pm till 8 pm… bukan memain taw… pameran akan dibuka officially pada 8 malam 23 Julai dan ditutup pada 8 malam 2 August. The exhibition time will be as follows:

Thu 23 Jul to Sun 2 Aug
Sun to Thu, 11am to 8pm
Fri & Sat, 11am to 9.30pm




Picture credits to Pekan Frinjan FaceBook

Untuk peminat puisi dan lagu, marilah kita memeriahkan Pekan Frinjan. Mereka ni bukan saje sempoi, tapi dapat menenangkan jiwa sambil menghiburkan hati. Particulars are as follows:

Date: Saturday, July 25, 2009
Time: 3:00pm - 11:55pm
Location: Laman Menara Jam (behind Plaza Alam Sentral)

Untuk tahu dengan lebih lanjut, sila ke, Rumah Anak Teater atau Facebook Pekan Frinjan.


Picture credits to Rumah Anak Teater blog

Gadoh the Movie akan ditayangkan lagi pada:
Date: Friday, 31 July 2009, 8pm
Venue: Auditorium, Level 9, Wisma BU8, Lebuh Bandar Utama, Petaling Jaya
Landmark: Next to Centrepoint and McDonalds.

Untuk tahu dengan lebih banyak, berkunjunglah ke Rumah Anak Teater atau KOMAS.

Lagi satu,


Picture credits to Rumah Anak Teater FaceBook


Rumah Anak Teater lagi sekali mempersembahkan Project KoKEN (Project Community Kental) Teater Kompilasi 2. Ieja pun akan pergi untuk kali pertama menonton mereka ni berteater, so harap – harap best! Event ni special sket, akan ku lanjutkan ke entri selepas ni… hahaha… pilih kasih kan… :P

Anyway, ni details dia:
Start Time: Tuesday, August 11, 2009 at 8:30pm
End Time: Sunday, August 16, 2009 at 8:30pm
Location: Stor TEATER, Dewan Bahasa dan Pustaka
City/Town: Kuala Lumpur, Malaysia

Keterangan lebih lanjut ada di Facebook KoKEN, Blog RAT dan Blog Pemeran Teater Kompilasi ni Bob .

Kalau ada perubahan dari segi masa, tempat atau apa – apa, akan ku tulis lagi disini kelak… pape pun, harap yang membaca blog ni dapat la hadir ke salah satu pilihan anda atau memana yang anda rasa best… kalau kita tak support kawan siapa lagi kan??? Betul tak kawan – kawan yg bob suka??

Anyways,

XOXO
-ieja-

2 comments:

  1. agak2 bile rumah anak teater bole buat ape2 projek kat sabah ke negeri lain ke..HHEHE

    ReplyDelete
  2. tu kene tanye tuan punya blog and tuan punya teater la... saya hanya menolong untuk promote je...

    =)

    ReplyDelete