Sunday, June 28, 2009

Hari yang Indah

Hari Sabtu (27 June) memang best! Tengah hari pergi lepak kat Urbanscapes sambil bershopping malam tu pulak menghabiskan masa dengan mendengar puisi – puisi contemporary di Pekan Frinjan di Shah Alam.

Pada pendapat ieja lah kan, Pekan Frinjan is more or my scene dari Urbanscapes. Mungkin kerana ieja pergi Urbanscapes tu kejap je, atau mungkin juga kerana ieja kurang minatnya akan music – music indie. Tapi performance ‘Room of Secrets’ ke ‘Secret Room’ tu memang menghiburkan.

Pekan Frinjan pula kepuasannya lain dari Urbanscapes. Bukan hanya disebabkan oleh performasi –performasi yang best (more of to my liking compared to Urbanscapes), tapi sebab akhirnya dapat juga ieja berjumpa dengan Kak Mimi berdua (twins) dan Kak Nad, yang sebelum ni kami mengada dan menggedik di FaceBook dan YM bersama sahaja… Korang ni best la…

Disebabkan oleh ketiadaan video camera yang dipinjam, ieja tak dapat record banyak performance, and sebab digi cam ieja, memori card dia tak besar, and ieja and co. ni memang suka bergambar, tapi dapat juga record dua cebis video performance by Fared Ayam and Zahiril Adzim.


Stabil untuk Siapa?


Metafora dari Tuhan


En. Ayam and co. memang sempoi. First time ieja jumpa Ayam dengan Merul was at the first ever Gadoh! Screening in HELP University. Masa tu tak kenal pun diorang tu. Masa MC perkenalkan baru tahu. Tu pun ieja was expecting Ayam tu be either Fat blogging type or someone really eccentric. Merul pula, ieja ingat dia garang. Mana taknya, dah la diam, tak senyum, terus ieja tak tegur. Tapi rupa – rupanya, Abg Merul ni baik je. And tutur dia agak lembut. Tak sombong atau garang pun. Hihihi. Tapi menghadap si bintang nan sebutir tu, lidah masih kelu, heartbeat masih nak race keliling dunia.

Setakat ni saja la perkongsian ieja hari ni…

p/s: Bob, lain kali if dapat jumpa lagi, insyaallah ieja akan cerita balik kat kamu macam mana kamu dah menyelamatkan ieja dari munuh dirik and lupa bangsa. :)

-ieja-

p/s: gambar nanti ieja add... wuwuwu :P

8 comments:

  1. Ibarat bulan jatuh ke riba.
    Ibarat pengembara dahaga yang berjumpa dengan mata-air setelaga.

    Projek Penubuhan
    Persatuan Pelitamatur Selangor & Kuala Lumpur (produksi teater).
    Perjumpaan (cadangan)
    4hb Julai 2009
    2pm - 5pm
    Pusat Belia Antarabangsa,
    Jalan Yaacob Latiff,
    (berhadapan HUKM)
    Sila hubungi Fendi 017-7474758 / Yusrika 012-7052504

    ReplyDelete
  2. Ieja, can't wait to meet again n borak2 smpai x ingat dunia! Tp nk kene ada iqa skali. Br cukup korum! Yeah, Frinjan memang best gila. Aritu kalau x jumpa dorg pun,dpt lepak2 ngn ieja pun da puas gak. Pernantian yg membuahkan hasil. =)

    ReplyDelete
  3. @yusrika: insyaallah kalau boleh saya akan sampai kelak...

    @SH: kamek berahi(rindu),tak sure btl ke tak, pnh dgr kat epi 8 RD> pada kitak juak... kelak kita akan jumpa gik...

    akakkkk rinduuuuuuu kat semua and ske bleh dgr ayam bersajak! ehee

    ReplyDelete
  4. Wuhuuu. Tak dapat pegi.
    Thanks Ieja coz sudi share video. At least leh merasa sama kehebatan puisi tu even thru video je.
    Serious best!

    ReplyDelete
  5. @para: next time ade gik nnt kita gi...

    @nonoi: no problem... see ayam, org ske tgk ko berpuisi... but feel dia lain masa kat situ, agak meremang ble dgr ayam berpuisi... bestt...

    ReplyDelete
  6. best nye.
    =)
    ntah bile dapat gi event cam ni.

    ReplyDelete
  7. insyaallah satu hari nanti... event cam ni mmg best!

    ReplyDelete