Thursday, June 4, 2009

Cintaku Tertinggal diPasar Seni

Sedih rasanya nak meninggalkan banggunan Pasar Seni pada hari Ahad lepas(May 31). Itu lah kali pertama Ieja menjejakkan kaki diPasar Seni. Perjalanan mulanya bertemankan ayah dan ibu dan kemudian ditemankan pula oleh dua jejaka gagah (walaupun Pa’an demam). Tak sangka yang Zarith juga ada. Hari itu merupakan hari yang indah dan sangat sangat susah untuk dilupakan.


Tiga Venus


Bila si tiga venus bersuara, Ieja bagaikan diapung, diawang awangan… indah, sempurna, awesome… Tapi aku sedih, bila aku nampak wajah si ‘pameran’ itu, perasaan tiba – tiba menjadi gugup. Adakah ini phobia? Mungkin juga… mungkin aku hanya terlalu mementingkan perkara remeh.


si encik 'pemeran' itu

Entah mengapa, hari tu hati aku jadi lembut sikit, berapa kali entah rasa panas and pedih mata, but nak tunjuk keras, tak jadi nangis… But it was one of the best days of my life and a day to remember… Thank you kawan – kawan…

Kalau ada rezeki kita pergi lagi tahun depan ye…

P/s: thanks to my uncle for the video cammy…

11 comments:

  1. ingat cintaku tertinggal dimalaysia.. uh.. nice..!! good..

    ReplyDelete
  2. =)
    the best event ever.
    may be bln 7 ni ada lagi kot?
    huhuhu.

    ReplyDelete
  3. @ain: haha... tataw nak letak title ape je...

    @yanot: ye ke?? tahu dimana?? we we nak pi lagi... (class dh start but tak sedar diri)... kite update sesame sendiri ya yanot...

    ReplyDelete
  4. hi ieja!! thankz 4 dropping by to my page..haha..i think i know u..kita sama2 suka melepak di page encik pemeran kan? hheheheh.. salam kenal! ;)

    hey, kamu pg hari bintang jatuh!!! uwaa... bestnya... sy nak pergi tp jauh sgt.. alalala..mesti indah dpt pergi HBJ kan? kan? huhuhu... jeles2...

    ReplyDelete
  5. iyups...kenapa? gugup lagi ke bila sy sebut encik pemeran? :p

    ReplyDelete
  6. @melody: iye saya sangat bising disitu... sebab tiada org baca yang ini... hehehehe..

    HBJ sangat indah!

    gugup bila tuan badan didepan mata je... online tape... siap leh ngarut lagi...

    @myself: pEmeran bukan pAmeran... dia tidak boleh jadi bahan pameran...

    ReplyDelete
  7. ahh...HBJ pasti indah! did u get to talk to wani ardy? she is so sweet. haih, she's my inspiration. dan fynn jugak. dan encik pemeran jgk.

    (hehe, tell u wat, 1st time i got to meet en pemeran sy pun gugup mcm kamu. siap buat benda ngarut2 depan2 lagi. haih. bila balik rumah baru terasa cam oh-no-stupidnya-aku-tadi sepanjang malam.. (-_-') tapi dia mmg tak sombong sehh..)

    ReplyDelete
  8. @melody: wuwuwuwu... dah ditakdirkan saya ni cam penakut sket... Masa Gadoh! samething happened to K'n... But gugup taley ckp je la and jadi malu bak perempuan melayu terakhir...

    but mereka mmg sempoi... hihi...

    wuh wuh dh byk kali ke meet die nie??

    ReplyDelete
  9. tak lah baru sekali je jumpa! (sbb sy bkn duduk kat kl) hahaha!

    sy pg tgk en pemeran n de geng (merul, k'n, ayam etc) perform teater kat KL earlier this year. kebetulan i was around ms dorg wat teater tu so sy singgah la dgn kwn2 pg menonton. dorg mmg sempoi aa.. n tak lokek nk share cerita/ilmu/pengalaman etc.

    ReplyDelete
  10. melody ni dari mana...
    dorang best kan??
    K'n ngan Merul belum pernah la lagi cakap ngan dorang but Ayam mmg sempoi...

    ReplyDelete